Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ukryty Poziom - Pony lvl.

Lenox111

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W Diablo 3 umieszczony został ukryty poziom: Pony lvl . Aby dostać się do niego będziemy potrzebowali Pasterski Kostur,ale zdobycie go nie będzie proste.

Do stworzenia tego kostura będziemy potrzebowali 6 przedmiotów, jednak to czy one się pokażą czy też ich nie będzie jest losowe więc musimy próbować do skutku. Jeśli przedmiotu nie będzie wychodzimy z gry, restartujemy quest i zaczynamy od nowa.

-Czarny Grzyb: pojawia się w losowym miejscu w katedrze (tylko kwadratowe pomieszczenia) poziom 1 - Akt 1

-Piszczel Leoryka: znajdziemy ją w kominku w jednej z sal Posiadłości Leoryka. - Akt 1

-Płynna Tęcza: z nią będzie więcej kłopotów. Płynna tęcza znajduje się w Tajemniczej Skrzyni na 2 Poziomie Tajemniczej Jaskini, do której wejście otworzy nam Alchemik na południowym krańcu Oazy Dalgura. Problem polega na tym, że obecność samego Alchemika jest losowa, tak jak obecność Tajemniczej Skrzyni. Może się więc zdarzyć, że mimo, że trafimy w końcu Alchemika i otworzy nam drzwi do jaskini nie znajdziemy w niej skrzyni. (osobiście próbowałem około 30 razy zanim ją wydropiłem ;P) - Akt 2

-Dzwonek Wirta: do kupienia od małej dziewczynki w II Akcie, znajdziemy ja na targowisku albo w ukrytym obozie, zależnie od tego na jakim queście jesteśmy, Dzwonek Wirta kosztuje 100 000 złota – Akt 2

-Błyskotliwy Kamień: z nim też będzie sporo problemów. Wypada on z Chiltary, bossa losowo pojawiającego się dungeonie w Pieczarach Mrozu, pieczary te występują losowo na mapie, na której musimy zniszczyć balisty – Akt 3

-Schemat Pasterski Kostur: schemat, który musimy zanieść do kowala, żeby przy pomocy powyższych, pozostałych przedmiotów stworzyć kostur, schemat ten losowo wypada z Izuala, bossa, którego znajdziemy chwilę przed ostateczną walką z Diablo – Akt 4

Wszystkie te przedmioty znajdziemy na dowolnym poziomie trudności.

Gdy już zdobędziemy wszystkie niezbędne przedmioty idziemy do kowala i wykuwamy kostur, kosztuje to 50k. Następnie udajemy się do starych ruin Tristram w akcie 1, kierujemy się na zachód, a następnie na rozwidleniu dróg na północ, nieopodal powinien leżeć szkielet z którego pojawi się duch krowiego króla. Po krótkiej rozmowie z nim otworzy nam się droga do ukrytego poziomu.

Filmik, nagrany przeze mnie prezentujący ukryty poziom:

http://www.youtube.com/watch?v=RTogdEPClLk&feature=youtu.be

Video TuT:

http://www.youtube.com/watch?v=eZqkecPce7M

Screen:

diablo_3_whimsyshire.jpg

Liczę na Like ;)

Opublikowano

Mam takie pytanie, otóż czy staff ten jest jednorazowy czy wystarczy, że raz go zrobię i mogę wchodzić do "kucyków" tyle razy ile tylko zechcę?

@Edit

Lenox111 dziękuję za odpowiedź, poleciał "Like" :)

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

te itemki mozna znalezc tylko na normalu? czy pozniej tez mozna znalezc? :D

Na każdym poziomie można wejść do tego ukrytego poziomu, tak jak w Diablo II było z sekretnym krowim poziomem.

Opublikowano

@DeceivePL

itemki dropia na kazdym poziomie trudnosci

@Raay

nie dokońca tak jest. jak wykujesz kostur to możesz wejsc tylko na poziomie normalnym. Żeby wejsc na koszmarze trzeba kupic przedmiot od handlarza w akcie iv, a potem przekuc kostur za 200k

Opublikowano

a jak sie dostane na ten poziom, to on jest tylko tak dla beki, czy mam szanse tam cos wydropic na tych kucykach ? ;p

userbar96563.gifSTRZEL + STRZEL +

9053942_2_11.pngSTRZEL + STRZEL +

Opublikowano

drop jest całkiem niezły, a jeszcze jak z kolegami włożysz EQ na szanse magicznego dropu to trafiają się żółte a nawet pomarańczowe itemy :D

@właśnie skończyłem zbierać te itemki, mam już wszystkie teraz tylko 50k uzbierać i będzie dobrze :D

Opublikowano

S0UL3R05 - kupujesz schemat u sprzedawcy w mieście, IV akt po zabiciu Izuala, później idziesz do kowala ze starym kosturem i przerabiasz go na nowy kostur za 200.000 golda.

A na Inferno (piekle) trzeba zapłacić 1mln kasy :)

Opublikowano

Spoko Piekło to nie to samo co inferno.. To dwa różne poziomy.. Inferno jest wyżej. Za ulepszenie trzeba zapłacić 500k-piekło oraz 1kk-Inferno

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

Ciekawe bardzo ciekawe :D .. Musze sprawdzić ten poziom .. Ciekawe jakie itemki dropią

51256155628504671483.png

By CheaterMan

Opublikowano

Hehe na szatański klimat ;d w tą grę grają też osoby 12 letnie, więc musieli coś dla nich też wymyślić np : Mięsny jeż ;d

Jak już Ci pomogłem to weź nacisnij tego like to mnie motywuje ;] 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

łapcie filmik ;)

brat nagral nasze zwiedzanie pony lvl ;)

Przy okazji zawsze biegaja tam 2-3 elitki ktore potrafia byc klopotliwe na wyzszych poziomach trudnosci :ninja:

i 2 sekretny pozom - pieklo tworcow :

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...